Olej Sacha-Inchi Zobacz większe

Olej Sacha-Inchi

CENNY OLEJ - Zdrowy i przyswajalny - dar natury. Sekret z głębi południowoamerykańskiej dżungli, ukryty w tajemnej wiedzy nielicznych Indian. Teraz możemy odkryć i wykorzystać go również dla siebie - i odwdzięczyć się ludziom, którzy go strzegą.

Więcej szczegółów

80,00 zł brutto

Opis

Pojemność 250 ml

Więcej informacji

CENNY OLEJ - Zdrowy i przyswajalny - dar natury. Sekret z głębi południowoamerykańskiej dżungli, ukryty w tajemnej wiedzy nielicznych Indian. Teraz możemy odkryć i wykorzystać go również dla siebie - i odwdzięczyć się ludziom, którzy go strzegą. HISTORIA otwarcie na nowe doświadczenia Z Peru DO EUROPY: Pradawna wiedza i współczesna dieta, zjednoczone w postaci oleju. W 2008 roku Willy Costamoling podczas kręcenia filmu w Peru dowiaduje się od rodzimej Szamanki o oleju Sacha Inchi i poznaje jego zalety. Wkrótce też podejmuje decyzję, aby wraz ze swoim bratankiem Iwanem sprowadzić ten najwyższej jakości produkt do Europy. Ma przy tym na uwadze nie tylko własny sukces gospodarczy, ale w szczególności także sytuację rdzennej ludności. Sprawiedliwe wynagrodzenie i warunki pracy dla zbiorów i dostaw orzechów Sacha Inchi zapewniają dziś lepszą jakość życia setkom tamtejszych rodzin. Heidi Vasquez, dyrektor tamtejszej, założonej przez nią firmy El Palomar de la Selva w Tarapoto, odpowiedzialna jest na miejscu za zakupy i organizację. W ten sposób zapewniona jest dostawa odpowiednich ilości orzechów Sacha Inchi o niezmiennie wysokiej jakości. SACHA INCHI Orzech Inków JEDEN Z NAJLEPSZYCH OLEJÓW JADALNYCH świata, pochodzący z rodzimych peruwiańskich lasów tropikalnych. Już przed wiekami Inkowie wiedzieli o leczniczych właściwościach tego oleju, pozyskiwanego z orzechów rośliny Sacha Inchi. Od kilku lat produkt ten znalazł się także w centrum zainteresowania międzynarodowego środowiska medycznego. Powodem jest jego wyjątkowo wysokie stężenie kwasów tłuszczowych omega-3, omega-6 i witaminy E. Już w latach 80-tych badania potwierdziły doskonałe wartości odżywcze tego oleju, który w 2004 i 2006 roku w Paryżu wyróżniony został jako "najlepszy olej na świecie". Dzięki swemu doskonałemu składowi Sacha Inchi stanowi jedno z najcenniejszych źródeł pożywienia dla ludzi. Przekonuje również nasienny, lekki, ziemisty smak i zapach przezroczystego, jasnożółtego oleju - dlatego też jest pożądanym surowcem dla wielu nowoczesnych produktów, na które popyt w Europie z roku na rok wzrasta. Wszechstronne zastosowanie Olej, TAK nowoczesny, jak ludzie. Olej Sacha Inchi spełnia oczekiwania konsumentów w wielu dziedzinach. W dietetycznej kuchni nadaje się do wykorzystania jako sos lub dip, do makaronu, warzyw i chleba. Szczególnie u dzieci, młodzieży, osób starszych i osób z wysokim poziomem cholesterolu stanowi cenny wkład w utrzymanie zdrowej diety. Ponadto olej ten, ze względu na swoje cenne składniki, stosowany jest także w przemyśle kosmetycznym: poprawia krążenie, działa ujędrniająco i koryguje pory. PRZECIĘTNE WARTOŚCI ODZYWCZE W 100 G Wartość energetyczna 3.700 kJ 900 kcal Tłuszcz 100 g W tym nasycone kwasy tłuszczowe 7,78 g W tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 9,36 g W tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 82,86 g Węglowodany 0 g W tym cukier 0 g Białko 0 g Sól 0 g 48 % OMEGA 3 Energia życiowa BOGATY W NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE SACHA INCHI STANOWI CENNY WKŁAD W ZDROWE ODŻYWIANIE. Dzięki zawartości 47,9% kwasów omega-3 (kwas alfa-linolenowy), 34,95% omega-6 (kwas linolowy) i 9,36% kwasu oleinowego omega-9, Sacha Inchi spośród wszystkich olejów jadalnych, wykazuje najwyższą zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne dla organizmu ludzkiego. Ponieważ organizm nie może sam ich wytworzyć, muszą być pozyskane wraz z pożywieniem. Mają one korzystny wpływ na poziom lipidów we krwi i wyraźnie obniżają poziom szkodliwego cholesterolu LDL. Sacha Inchi zawiera ponadto witaminy A i E oraz jod o wartości 192. Pozytywny wpływ tego oleju na zdrowie potwierdzają też aktualne wyniki badań naukowych. Olej ten pod każdym względem w pełni odpowiada wszystkim wymogom współczesnego, świadomego troski o zdrowie konsumenta. Orzechy Sacha Inchi z natury nie zawierają glutenu, a poprzez staranną obróbkę i czysty proces przetwarzania, stan ten pozostaje zachowany. Orzech ten rośnie w postaci niezmienionej od czasów prehistorycznych w zupełnie naturalnej postaci w amazońskiej dżungli, jest czystym produktem wegańskim oraz bez wpływu inżynierii genetycznej, dlatego z natury swej jest produktem w 100% ekologicznym.

30 innych produktów w tej samej kategorii: